Friss topikok

Archívum

PTC-net

Linkblog

Referral szerzés

2011.04.30. 11:20 Cr0sMaN

Mi az a referring?

A referring nem más mint az oldalak ajánlása, ennek segítségével sokkal gyorsabban tudsz pénzt keresni.
Ajánlhatod a pénzkereső oldalakat, amiket használsz például a haveroknak, ismerősöknek vagy rokonoknak, de akár hirdetheted is az interneten. Ha ők beregisztrálnak alád, akkor ők lesznek a referraljaid és ők is keresni fognak neked pénzt. Azt, hogy mennyit oldaltól függ.
A meghívás a legfontosabb a PTC oldalakkal történő pénzkeresésben. Mindössze két meghívottal meg tudod duplázni a keresetedet. Csak nagyon kevesen fogják a saját pénzüket befektetni/kockáztatni valami internetes üzletben vagy tőzsdén. A PTC azonban nem igényel anyagi befektetést, teljesen ingyenes, ami hatalmas előny.

Hogy működik?

Minden pénzkereső oldalon, ahova regisztrálsz, kapsz egy úgynevezett referral linket. Ha valaki rákattint erre a linkre és regisztrál az oldalon, automatikusan a te referral-od lesz, és ha elkezd pénzt gyűjteni, akkor te is megkapod a részed.
Tehát például, elküldöd e-mail-ben a referral linkedet egy ismerősödneknak, akit érdekel az internetes pénzkeresés, ő beregisztrál alád, és ha rákattint egy linkre, akkor te is kapni fogsz
Csak olyanoknak küldd el e-mail-ben a referral linked, akik kérték, vagy akiket ez nem zavar, mert egyébként kéretlen levélnek (SPAM) számít, és ha valaki beárul, akkor törölnek.

Referral-ok vásárlása vagy bérlése

Ma már az összes PTC cég ajánl ilyen lehetőséget. Vásárolhatsz vagy bérelhetsz (ált. egy hónapra) magadnak referralokat, akiket a cég te alád regisztráltat be, vagy átír neked. Ugyanúgy megkapod utánuk a jutalékot, mintha te küldted volna el a referral linkedet. Ezen kívül ott arra is figyelnek, hogy az inaktív referralokat lecseréljék aktívakra, tehát olyanokra, akik tényleg kattintgatnak is. A referralok ára főleg attól függ, hogy hány link van az adott oldalon, és persze legtöbbször a tagságod (Standard vagy Premium) is befolyásolja az árat. A fizetési lehetőségek is lehetnek különbözőek. A leggyakoribb, hogy egy internetes bankból (pl. AlertPay) kell átutalnod a számlájukra és utána egyből megkapod a referralokat, de van olyan (ritkán), hogy az oldalon összegyűjtött pénzedből vonják le, ha ezt választod. Érdemes egyébként ilyenre befektetni a pénzünket, mert a többszörösét hozhatják vissza.
A referral bérlést főleg prémium tagsággal rendelkezőknek ajánlom, mert ők a 100%-át vagy még többet (tagságtól függ) keresnek a meghívottak kattintásai után. Jelenleg Neobux a legmegbízhatóbb oldal. Más oldalaknál fennáll a lehetőség, hogy az oldal csődbe megy. Bérlés előtt javaslom, hogy informálódj az oldalról, nézd meg az adott PTC oldal fórumát.

Módszerek a referral szervezéshez

Honlap

A honlapkészítés az egyik alapvető módja a reklámozásnak. Sok ingyenes tárhelyszolgáltató létezik, ahol elhelyezhetjük az elkészített oldalunkat. Az ilyen tárhelyet általában ingyen biztosítják a szolgáltatók annak fejében, hogy a képernyő felső részén meghagynak egy reklámcsíkot, ahol az ő reklámjuk fut. Fontos, hogy a honlapodnak sok látogatója legyen, ezért folyamatosan reklámozni és frissíteni kell az oldalt.

Direct marketing

Direct marketingnek hívjuk a reklámozásnak azt a formáját, amikor közvetlenül keressük meg a célközönséget az ajánlatainkkal. Ha tudod olyan ismerősök e-mail címeit, akik hasonló érdeklődésűek, nekik elküldheted e-mail-ben az ajánlataidat. Ezzel nagyon vigyázni kell, mert könnyen súrolhatod a SPAM (kéretlen levél) kategóriát, ami viszont büntetendő.

Fizetős levélküldés

Elküldheted reklámodat levélküldő cégeken keresztül is, pl. Donkey Mails vagy No-Minimum.
Az általunk megírt reklámlevelet küldik ki az oldalak tagjaiknak, némi kis pénz ellenében. A levelünk célközönsége pontosan kiválasztható ország és érdeklődési kör szerint.

Közösségi oldalak

Pl. IWIW, Facebook, stb.
Ezeken a lapokon a profilunkban megemlíthetjük, hogy mivel foglalkozunk, mi a honlapunk címe, melyek a kedvenc oldalaink. Küldhetünk körlevelet is ismerőseinknek, illetve az üzenőfalra írva is világgá kürtölhetjük mondanivalónkat. SPAM-re figyeljünk itt is!

Fórumok

Vannak kifejezetten ezzel a témával foglalkozó fórumok az interneten, magyarok és külföldiek egyaránt. Ezeknek a fórumoknak  van reklámozós topic-ja, ide is írhatod a reflinkeidet, de hatásosabb, ha az aláírásodba beleteszed, így minden hozzászólásod végén ott szerepelhet a honlapod linkje. Arra kell figyelni, hogy nem minden fórumon engednek linket tenni az aláírásodba, ezt előtte mindig el kell olvasni a fórum szabályzatában.

Click exchange

A click exchange (click cserélés, CE) is egy korszerű internetes rekámozási mód. Minden sok kattos oldalon van erre lehetőség ami nagyjából ezt jelenti: csere oldal megnézés. Egyes oldalak 3:2-ben adják, mások 4:4, 5:5, 5:4, stb. Az 5:4 esetében Te megnézel más oldalakat ötször, a Tiédet meg cserében négyszer.
Mikor elkezded a szörfözést - a PTC-hez hasonlóan - más oldalak reklámjait kell adott ideig nézned. Ha lejárt a számláló és klikkelsz, kapod a következő oldalt. Ameddig az időd és a türelmed engedi, addig nézheted a reklámokat, amiért krediteket kapsz. 1:1 arányú oldal esetén, amennyi kreditet így összegyűjtesz, annyi alkalommal jelenik meg a te reklámod is másoknak. Ezeken a lapokon lehet több oldalad illetve reflinked reklámja is, az elért krediteket szétoszthatod köztük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ptcnet.blog.hu/api/trackback/id/tr522866385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása